Pokrzywa Anno Domini 2014

Zrób to sam...

Moderator: =Fresz=

Pokrzywa Anno Domini 2014

Postprzez mirkocis » So 29 mar, 2014 23:42

Nie wiem czy wiecie czy nie, ale pomimo tego że jeszcze mamy marzec, to pokrzywa tegoroczna już jest i to całkiem wyrośnięta. Oto foto mojego dzisiejszego zbioru. Sam byłem zaskoczony ale w końcu wiosnę mamy już od lutego, no to co się dziwić zielsku że rośnie ;-)
Niedawno wyjąłem z piekarnika świeży wypiek pokarmu DIY z tym zielskiem ze zdjęcia :-)


Obrazek
Avatar użytkownika
mirkocis
Ciężkie Stadium Mani Krewetkowej
 
Posty: 326
Dołączył(a): N 23 lut, 2014 14:24
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Pokrzywa Anno Domini 2014

Postprzez Prezes870 » Śr 16 kwi, 2014 16:19

jak robisz swój DIY?
jakie składniki?
Prezes870
Ciężkie Stadium Mani Krewetkowej
 
Posty: 103
Dołączył(a): N 16 mar, 2014 21:15

Re: Pokrzywa Anno Domini 2014

Postprzez Valdi73 » Śr 16 kwi, 2014 20:01

To ja mogę pokazać jak nowalijki zostały potraktowane u mnie :)
To była pokrzywa - świeża z nad rzeki Narew
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Valdi
Valdi73
Krewetkowy Maniak
 
Posty: 45
Dołączył(a): Pn 30 wrz, 2013 09:34

Re: Pokrzywa Anno Domini 2014

Postprzez mirkocis » Cz 17 kwi, 2014 08:49

Prezes870 napisał(a):jak robisz swój DIY?
jakie składniki?


Pokrzywa, brokuły, groszek z puszki, liście dębu, płatki owsiane, spirulina. To wszystko gotuję nad parą w durszlaku do miękkości. Potem Do blendera na gęstą papkę, następnie cienko rozsmarowuję na papierze do pieczenia, nożem do pizzy wycinam w kratkę i do piekarnika, temperatura 150 i na oko pieczesz aż sie zrobi wafel. Jak będzie trochę mokry to doschnie potem, byle nie spalić. Najważniejsze w formowaniu są płatki owsiane, bo one tu robią za klej i jak dasz za dużo to będziesz miał problem. Lepiej daj za mało i potem dorobisz porcję jeśli wyjdzie zbyt wodniste.
Avatar użytkownika
mirkocis
Ciężkie Stadium Mani Krewetkowej
 
Posty: 326
Dołączył(a): N 23 lut, 2014 14:24
Lokalizacja: Zielona Góra


Powrót do PROJEKTY DIY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości