kokos

Czyli wszystko co wrzucamy do akwarium;-)

Moderator: =Fresz=

kokos

Postprzez batman-ka » Śr 07 lis, 2007 21:48

Sonickx
Użytkownik

Zarejestrowany: 08-09-2007
Posty: 17
IP: 212.122.214.3
E-mail


Mam kokosa ktory ma jakies 20 lat, moj ojciec przywiozl go z wloch
Juz sie troche zesechl a jak go rozlupalem to nie bylo mleka tylko jedna wielka kula - ktora mozna zetrzec na wiorki kokosowe.

Chce go umiescic w akwarium, tylko niewiem jak go przygotowac.
Zgory dziekuje za odpowiedz.

..............................................................................................................................


polobis
Użytkownik


Zarejestrowany: 09-09-2007
Posty: 118
IP: 83.20.66.162
E-mail PW

wyciagnij kule ze srodka, oskrob go tu i owdzie z wlokna i kladz do wody - koniec przygotowan w moim stylu. Slyszalem natomiast o przypadkach wielogodzinnego gotowania w roztworze soli, chociaz "nie wim po co" Jezeli idzie to do krewetek - potrzaskaj go na drobniejsze, okragle kawalki - krewetki nie lubia wielkich jaskin - jak czulbys sie majac lozko i biurko na sali gimnastycznej? Polozenie takich kawalkow na dnie tworzy "mikrojaskinie" tworzace kryjowki dla krewetek. Moje robaczki lubia sobie w nich siedziec, a dodatkowo na powierzchni takiej "mikrojaskini" przywiazuje mech lub galezatke - wyglada przebosko ;-)

................................................................................................................................


Adekm89
Administrator

1775813
Zarejestrowany: 07-09-2007
Posty: 183
IP: 212.2.100.123
E-mail PW

ja znow gotuje ale tylko przez 5 min w rostworze soli kuchennej...
nigdy nic nie wiadomo co tam jest, tzn ja mowie o takich swiezych kokosach, kupuje po 2 zł w tesco i sobie preparuje:)

pozdro:)
..............................................................................................................................

PABLO
Moderator


3455150
Skąd: Radomsko
Zarejestrowany: 10-09-2007
Posty: 91
IP: 91.189.37.31
E-mail

ja tam swoj tylko w goracej ale nie gorowanej wodzie nawet go nie skrobalem fajnie wyglada taki owlosiony

...............................................................................................................................


polobis
Użytkownik


Zarejestrowany: 09-09-2007
Posty: 118
IP: 79.184.16.27
E-mail PW

a niby co na tym kokosie ma być? pasożyty? wirusy? już miałbym większego starcha kłaś kokosa, który w zbiorniku kiedyś był...
Avatar użytkownika
batman-ka
Administrator
 
Posty: 3352
Dołączył(a): So 03 lis, 2007 20:44
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez batman-ka » Cz 15 lis, 2007 22:38

testowalam świerze kokosy,nawet po gotowaniu jak sie go wsadzi do wody to długo zostawia tłusty nalot na powierzchni akwa,proponuje wygotowac z solą i potem bez,gdyby ktoś miał takie pomysły ;-)
Ostatnio edytowano Śr 02 sty, 2008 14:23 przez batman-ka, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
batman-ka
Administrator
 
Posty: 3352
Dołączył(a): So 03 lis, 2007 20:44
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez PABLO » Pt 16 lis, 2007 17:49

wystarczy go polozyc w sloncu i juz nie zostawia tlustych plam. ja nawet nie zauwazylem tych owych plam:)
Avatar użytkownika
PABLO
Ciężkie Stadium Mani Krewetkowej
 
Posty: 192
Dołączył(a): Cz 08 lis, 2007 10:34
Lokalizacja: Radomsko

Postprzez batman-ka » Pt 16 lis, 2007 19:55

Zalezy czy kokos był świeży,mój miał jeszcze mleko,te bez mleka nie zostawiają plam
Avatar użytkownika
batman-ka
Administrator
 
Posty: 3352
Dołączył(a): So 03 lis, 2007 20:44
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez PABLO » Śr 12 gru, 2007 16:52

no moj tez by swierzy. Zjadlem go przemylem i siup do akwa :)
Avatar użytkownika
PABLO
Ciężkie Stadium Mani Krewetkowej
 
Posty: 192
Dołączył(a): Cz 08 lis, 2007 10:34
Lokalizacja: Radomsko


Powrót do KORZENIE,OZDOBY, BAJERY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron